Projekti

Citre klasično
Več

Na koncertu Citre klasično Janja predstavlja skladbe z njene nove zgoščenke poimenovane Trenutki. Trenutek je lahko poln zaskrbljenosti, kaosa, strahu in napetosti ali pa je poln harmonije, lepote in radosti. Koncert bodo zaznamovali slednji, po katerih trenutni čas po vseh težkih preizkušnjah hrepeni. Na sporedu bo klasična glasba iz različnih glasbenih obdobij. V sklepnem delu pa boste prisluhnili tangu in skladbi uveljavljenega celjskega skladatelja Gorana Bojčevskega On the Surface v izvedbi skupaj s akordeonistom Izidorjem Kokovnikom.

Duo Kontrario
Več

koncertne citre & akordeon

Oba sta v osnovi solistično glasbilo, zato je ravno združitev teh dveh “solistov” za dva mlada glasbenika kot sta Janja Brlec in Izidor Kokovnik nov izziv, za poslušalce pa prijetna (nova) zvočna izkušnja na glasbenem prizorišču. Delujeta od leta 2017, nastopala pa sta do sedaj na Hrvaškem in na protokolarnih prireditvah ustanove Gallus. 

Koncert poimenovan ROMANCA NASPROTIJ bo prikazal nasprotja med inštrumentoma kot tudi v glasbenih zvrsteh, na kar že nakazuje ime dua. 
Nasprotja, dveh tako različnih instrumentov kot sta harmonika in citre, bodo predstavljena v klasični glasbi in v zvrsteh tanga ter romanc. V drugem delu koncerta pa se bosta z nostalgijo in atraktivnimi priredbami nekaj ljudskih pesmi vrnila, TJA, kjer sta pred mnogimi desetletji oba inštrumenta svojo glasbeno pot tudi začela. 

Izvedla bosta še noviteto čedalje bolj uveljavljenega celjskega skladatelja Gorana Bojčevskega, ki je skladbo napisal posebej za njiju.

Slovenski citrarski kvartet
Več

Slovenski citrarski kvartet je edini tovrstni stalni sestav pri nas. Deluje od leta 2000. V Slovenskem citrarskem kvartetu igrajo štirje učitelji citer: Janja Brlec, Anita Veršec, Tomaž Plahutnik in Peter Napret. Doslej so posneli tri zgoščenke, redno nastopajo po Sloveniji, igrali pa so že tudi v Avstriji, Belgiji, Nemčiji, Italiji, Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem. Večkrat so že snemali za TV Slovenija. V programu imajo raznoliko glasbo od priredb stare glasbe, preko originalnih klasičnih skladb pisanih prav za citrarski kvartet do jazza in slovenskih ljudskih ter narodnozabavnih melodij, ki jih za našo zasedbo prirejata člana kvarteta Tomaž Plahutnik in Peter Napret.

Slovenske melodije na citrah in violini
Več

V izvedbi violinista Petra Napreta in citrarke Janje Brlec bodo v prepričljivih interpretacijah zazvenele znane slovenske melodije. V njunih priredbah boste prisluhnili slovenskim popevkam, ljudskim pesmim in najbolj znanim citrarskim skladbam. Marsikateri skladbi pa bosta dodala še vokal.